
Restauracja ma wystrój typowego wnętrza góralskiej bacówki: szałasu, w którym znajdowali schronienie bacowie podczas wypasu owiec na górskich łąkach. Wystrój przypadł do gustu zarówno turystom, jak i miejscowym mieszkańcom, którzy najchętniej w zaglądają do restauracji na śniadania oraz lunche podczas popołudniowej przerwy w pracy. Specjalnością restauracji obok kuchni regionalnej i tradycyjnej są placki ziemniaczane, podawane na kilkadziesiąt sposobów.
Nazwa restauracji jest nawiązaniem do Czarnego Stawu – jednego z najsłynniejszych tatrzańskich jezior, w którym woda wydaje się czarna nawet w ciągu dnia, z powodu padających na nią górskich cieni.
Masz pytania odnośnie portalu, reklamy lub inne propozycje?
Zadzwoń lub napisz do nas!
Redakcja portalu nie udziela informacji o wolnych miejscach noclegowych
Nasze biuro:
Plac Piastowski 14/2,
58-560 Jelenia Góra
Godziny pracy:
poniedziałek - piątek: 8:00-16:00