Czarny Staw

Restauracja ma wystrój typowego wnętrza góralskiej bacówki: szałasu, w którym znajdowali schronienie bacowie podczas wypasu owiec na górskich łąkach. Wystrój przypadł do gustu zarówno turystom, jak i miejscowym mieszkańcom, którzy najchętniej w zaglądają do restauracji na śniadania oraz lunche podczas popołudniowej przerwy w pracy. Specjalnością restauracji obok kuchni regionalnej i tradycyjnej są placki ziemniaczane, podawane na kilkadziesiąt sposobów.

Nazwa restauracji jest nawiązaniem do Czarnego Stawu – jednego z najsłynniejszych tatrzańskich jezior, w którym woda wydaje się czarna nawet w ciągu dnia, z powodu padających na nią górskich cieni.

Chcesz dodać obiekt?

Masz pytania odnośnie portalu, reklamy lub inne propozycje?
Zadzwoń lub napisz do nas!

Redakcja portalu nie udziela informacji o wolnych miejscach noclegowych

Akcept - marketing obiektów noclegowych

Nasze biuro:

Plac Piastowski 14/2,

58-560 Jelenia Góra

Godziny pracy:

poniedziałek - piątek: 8:00-16:00